Producatorul de echipamente Super Micro a spus clientilor marti ca a fost efectuata o investigatie pentru a se afla daca serverele sale aveau cipuri malitioase implantate.
Compania Super Micro spune acum ca investigatia a luat sfarsit si ca s-a aflat adevarul. Super Micro spune ca firma externa de investigatii nu a gasit nicio dovada ca vreun cip malitios a fost implantat vreodata in placile de baza actuale sau mai vechi.
Acum cateva luni in urma, o stire de la publicatia Bloomberg a indicat ca serverele companiei Apple si ale altor companii care foloseau tehnologie de la Super Micro au fost compromise de cipuri malitioase.
S-a spus atunci ca spionii chinezi au implantat un mic cip malitios in placile de baza ale serverelor care putea transmite informatiile in China. Compania Apple din Cupertino a negat acest lucru, agentiile americane de informatii la fel.
Dar pentru a elimina orice motiv de ingrijorare, Super Micro a ordonat o investigatie externa a serverelor sale. Investigatia s-a terminat si, conform rezultatelor, se pare ca placile de baza ale nu aveau niciun cip malitios.
Stirea de Reuters sustine ca investigatia serverelor a fost efectuata de Nardello & Co care au testat diverse mostre de placi din actuala productie impreuna cu cele detinute de Apple si Amazon.
De asemenea, au fost analizate software-ul si fisierele si s-a descoperit ca nicio componenta neautorizata (cip malitios) nu a trimis informatii din servere. Apple a indicat anterior ca stirea de Bloomberg ar putea fi o nascocire aparuta dintr-un incident separat si fara vreo legatura care a avut loc 2016.
Dar Bloomberg a declarat ca nu renunta la afirmatiile despre presupusele cipuri malitioase din serverele Super Micro, in ciuda solicitarilor CEO-ului Tim Cook al Apple si CEO-ului Andy Jassy al Amazon Web Services de a retrage stirea.