VIDEO: La ce ar fi utila masina cu picioare a Hyundai

La ce ar fi utila masina cu picioare a Hyundai

Producatorul sud-coreean de autoturisme Hyundai a dezvaluit un concept de masina cu patru picioare la evenimentul CES 2019. Aceasta masina le permite utilizatorilor sa circule pe roti, dar si sa circule pe picioarele robotice.

Ati auzit probabil totul despre conceptele de autoturisme zburatoare, dar ce ziceti despre o masina care are patru picioare? Hyundai Elevate este conceptul de masina mergatoare care totusi nu te va scapa de ambuteiaje.

Elevate va avea patru picioare robotice care pot merge pe teren accidentat. Compania spune ca acest concept a fost proiectat cu echipele de urgenta in minte care pot folosi picioarele robotice pentru a traversa terenul accidentat.

CITESTE SI:  Masinile carei companii nu vor lasa soferii sa conduca daca nu-si pun centura de siguranta

Picioarele robotice ale Hyundai Elevate ii permit sa mearga cu o viteza de 4,8 kilometri pe ora, pe langa faptul ca masina poate urca un perete de 1,5 metri si sa sara pe o distanta de 1,5 metri.

“Cand loveste un tsunami sau un cutremur, autovehiculele de salvare pot duce echipele de salvatori numai la marginea dezastrului. Acestia trebuie sa mearga pe jos pentru a ajunge la restul dezastrului”, explica vicepresedintele John Suh al Hyundai.

Acesta a mai adaugat ca masina Hyundai Elevate va putea circula pe roti pana la marginea dezastrului, iar apoi Elevate poate folosi picioarele pentru a ajunge la restul oamenilor raniti.

CITESTE SI:  VIDEO: Cate piese LEGO au fost necesare pentru recrearea camionetei Chevrolet Silverado

Un alt scenariu este ca Hyundai Elevate poate fi folosita pentru a merge pana in fata usilor unei cladiri in care se poate numai merge, nu circula cu roti, si sa preia oameni in scaune cu rotile.

Compania Hyundai din Coreea de Sud nu a creat inca un prototip la scara completa inca. Imaginile de mai jos cu aceasta masina Elevate sunt generate pe PC, dar beneficiile acestei tehnologii in misiunile de salvare sunt destul de evidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *