In cat timp atinge suta de kilometri supermasina electrica Audi

VIDEO: In cat timp atinge suta de kilometri supermasina electrica Audi

Auto

Mai trebuie sa asteptam ceva timp pentru a vedea versiunea de serie a primei supermasini electrice Audi de urmatoare generatie, e-tron quattro, dar producatorul german ne-a oferit intre timp niste imagini.

Audi dezvaluie un nou prototip de supermasina complet electrica cu baterii de 570 kW si cu sistem de incarcare pe 800 de volti. Este vorba despre Audi PB18 e-tron pe care compania o prezinta ca o “viziune radicala pentru masina sport de inalta performanta de maine”.

Producatorul auto spune ca supermasina electrica este construita pe baza anilor de experienta in seria de curse Le Mans si ca este proiectata cu soferul in prim-plan.

CITESTE SI:  De la ce alta companie angajeaza Facebook un dezvoltator de top de cipuri, se pare

Prin acest lucru, compania se refera la faptul ca nu exista niciun sistem de conducere autonoma. Supermasina electrica este, de asemenea, echipata cu un design prin cablu pentru directie si pedale.

Gael Buzyn, directorul Audi Design Loft din Malibu, cand a proiectat autovehicului, a spus: “Vrem sa oferim soferului o experienta care ar fi disponibila altfel doar intr-o masina de curse, cum ar fi Audi R18. De aceea, am dezvoltat interiorul concentrandu-ne pe pozitia ideala a soferului in centru. Obiectivul nostru a fost de a oferi supermasinii electrice PB18 e-tron un grad ridicat de utilizare de zi cu zi, nu doar pentru sofer, ci si pentru un posibil pasager”.

CITESTE SI:  Masinile fara sofer duc la niveluri mai mari de stres pentru pasageri, potrivit unui studiu

Cat despre specificatiile supermasinii electrice, Audi a dus totul la o noua generatie. Se spune autovehiculul este echipat cu baterii care ofera o autonomie de 500 de kilometri.

De asemenea, Audi a imprumutat arhitectura Porsche de 800 de volti pentru a permite o capacitate de incarcare de 350 kW. Cat despre motoare, exista 3 – unul in fata si doua in partea din spate.

Compania a declarat luna trecuta ca e-tron quattro va avea si un mod boost si ca supermasina electrica va putea accelera pana la 100 de kilometri pe ora in aproximativ 2 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *