VIDEO: Ce pret incredibil de mic are o masina electrica din China

Ce pret incredibil de mic are o masina electrica din China

Desigur, Tesla Roadster este o masina electrica buna, dar o companie din China are un nou autoturism care va duce la o noua generatie de masini electrice. De asemenea, autoturismul din China este si unul cu pretul cel mai accesibil.

Din cauza companiilor ca Tesla, se crede ca masinile electrice sunt scumpe. Desi, ca sa fim cinstiti, nici alti producatori de autoturisme nu le vand ieftin.

Cu toate acestea, se pare ca China ar putea avea un raspuns la aceasta problema, si anume autoturismul ORA R1 de la Great Wall Motor, o masina electrica care costa aproximativ 9000 de dolari.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa investeste Honda in GM

Da, 9000 de dolari. ORA R1 de la producatorul din China va avea un pret intre 59.800 si 77.800 de yuani, ceea ce inseamna un pret echivalent de pornire de 8600 de dolari.

Acest autoturism ORA R1 este considerabil mai ieftin decat masinile electrice ale majoritatii producatorilor. De fapt, la acel pret ORA R1 este mai ieftin chiar si decat un computer iMac Pro pe deplin echipat.

CITESTE SI:  Robotul telefon al Sharp nu este ieftin

Acestea fiind spuse, este evident ca la acel pret mic nu te poti astepta sa primesti performanta si caracteristici de nivelul Tesla. De fapt, ORA R1 este un autoturism destul de simplu cu o autonomie de circa 350 de kilometri.

Una dintre caracteristicile sale este sistemul sau AI cu care utilizatorii pot trezi masina electrica din China rostind “Hello, Ora”. Dar in afara de asta, autoturismul nu pare sa fie prea bogat in caracteristici.

CITESTE SI:  Ce incarcator ofera masinilor electrice in doar 3 minute o autonomie de 100 de kilometri

Cu toate acestea, pretul mic al lui ORA R1 i-ar putea atrage pe clientii care nu au prea mult de cheltuit si doresc o masina electrica. O stire de South China Morning Post informeaza ca China vinde aproximativ 400.000 de autoturisme mici in fiecare an, asa ca pretul mic ar trebui sa contribuie la incurajarea adoptarii acestor autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *