Masinile carui producator vor primi cipul Exynos Auto V9 de la Samsung

Masinile carui producator vor primi cipul Exynos Auto V9 de la Samsung

Samsung incepe anul cu extinderea gamei sale de cipuri. Compania a anuntat Exynos Auto V9, primul sau procesor pentru masini, pentru a castiga teren in spatiul infotainment pentru autoturisme.

Compania spune ca procesorul Exynos Auto V9 este conceput pentru a furniza sisteme de infotainment in autoturisme, cu suport pentru mai multe ecrane.

Multi oameni sunt, fara indoiala, familiarizati cu cipurile Samsung Exynos care sunt de obicei folosite in smartphone-urile de varf ale companiei sud-coreene.

CITESTE SI:  De ce un angajat Apple care lucra la masini autonome a fost arestat

Cu toate acestea, compania a afirmat in trecut ca va lucra impreuna cu Audi pentru a aduce cipurile in masini pentru a fi utilizate in sistemele de infotainment.

Se pare ca Samsung a decis sa-si rebrand-uiasca cipurile pentru masini. Samsung a anuntat oficial cipul care va oferi 8 dintre cele mai noi nuclee Core-A76 ale ARM, pe langa caracteristici audio premium – datorita utilizatorii unui procesor digital audio HiFi 4, a unei unitati de procesare neurala, dar si a masurilor de siguranta incorporate care vor indeplini cerintele ASIL-B.

CITESTE SI:  Ce nume de cod ar putea avea smartphone-ul Samsung Galaxy S10

Potrivit Samsung, procesorul va suporta pana la 6 ecrane in acelasi timp si 12 conexiuni de camera. Kenny Han, vicepresedintele unei divizii din cadrul Samsung, spune: “Suntem incantati sa prezentam noua gama Exynos Auto, incepand cu Exynos Auto V9 care vine cu o mare performanta de procesare pentru urmatoarea generatie de sisteme auto de infotainment si care indeplineste cerintele stricte de fiabilitate ale industriei”.

CITESTE SI:  Ce problema au masinile Toyota Prius, in ciuda faptului ca fusesera rechemate anterior

Cipul Exynos Auto V9 va fi parte din masinile si sistemele infotainment Audi. Dar avand in vedere ca masinile devin din ce in ce mai inteligente si mai conectate, poate ca acest procesor va aparea si pe masinile altor producatori in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *