Cum poate sistemul AI al Kia sa ajusteze interiorul masinii in functie de starea pasagerului

Cum poate sistemul AI al Kia sa ajusteze interiorul masinii in functie de starea pasagerului

Kia se pregateste pentru un viitor al masinilor autonome si va dezvalui la CES 2019 sistemul R.E.A.D cu AI. Compania spune ca sistemul sau bazat pe AI poate adapta interiorul masinii in functie de starea pasagerului.

Se vor folosi senzori pentru a monitoriza expresiile faciale, ritmul cardiac si activitatea electrodermala pentru ca sistemul AI sa ajusteze interiorul pe baza starii pasagerului.

Probabil ca v-ati dat seama ca, in functie de cum este iluminata o camera si de ce culoare are, aceasta poate trezi anumite stari. Compania Kia stie acest lucru si spera sa il aplice pentru interiorul masinilor.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce autonomie are prima masina electrica a Aston Martin dezvaluita oficial

Dar AI (inteligenta artificiala) va fi cea care va fi folosita pentru a-ti afla starea. Astfel, interiorul masinii se va schimba in consecinta. Denumit R.E.A.D. (Real-time Emotion Adaptive Driving), acesta este un concept pe care compania Kia si l-a imaginat pentru viitorul in care masinile autonome vor deveni omniprezente.

Compania Kia spera ca acest sistem AI va imbunatati experienta generala. “Tehnologia monitorizeaza starea pasagerului utilizand senzori pentru a citi expresiile faciale, ritmul cardiac si activitatea electrodermala. Apoi, adapteaza mediul de interior conform evaluarii sale – modificand conditiile legate de cele cinci simturi, creand astfel o experienta mai buna de mobilitate”.

CITESTE SI:  Ce-a patit BBC care a folosit 5G pentru prima data pentru o transmisiune

Acest concept al Kia care ajusteaza interiorul autoturismelor pe baza starii pasagerului nu este unul nou. Anul trecut, Apple a depus un brevet care arata ca compania din Cupertino si-a imaginat cum masinile autonome s-ar putea adapta pasagerilor sai.

CITESTE SI:  Ce autovehicule electrice va produce VW in Statele Unite si de ce

Sistemul AI al Apple ar putea detecta lucruri precum nivelele de stres si ar putea ajusta stilul de condus al masinii. Totusi, asa cum am spus despre R.E.A.D., sistemul AI al celor de la Kia – care ajusteaza interiorul pe baza starii pasagerului – este doar in faza de concept in acest moment, dar compania are de gand sa arate cum functioneaza sistemul la CES 2019 care va avea loc peste cateva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *