Ce suma uriasa investeste Honda in GM

Ce suma uriasa investeste Honda in GM

Unul dintre cei mai mari producatori de autoturisme din lume, Honda, se alatura Cruise Automation pentru a dezvolta masini autonome. Cruise Automation este filiala pentru masini autonome a GM (General Motors).

Cele doua companii vor colabora pentru a construi masini autonome care pot fi utile in mai multe scenarii si care pot fi usor de produs in numar mare pentru o lansare globala.

Honda contribuie cu 2,75 miliarde de dolari la acest proiect al GM. Producatorul Honda efectueaza o investitie de 2,75 miliarde de dolari. 2 miliarde vor fi cheltuiti pe o perioada de 12 ani, in timp ce restul de 750 de milioane de dolari reprezinta investitii de capital in filiala Cruise Automation a GM.

CITESTE SI:  Cel mai scump Samsung Galaxy Note 8 ar putea costa o gramada de bani

Acest lucru aduce investitia totala a Honda la 2,75 miliarde de dolari. Filiala Cruise Automation a GM vede acest lucru ca pe o victorie majora, dupa un an in care a primit o alta investitie de 2,25 miliarde de dolari de la SoftBank Vision Fund in luna mai din 2017.

CITESTE SI:  Unde au aparut unele dintre cele mai rapide incarcatoare pentru masini electrice din lume

Cu investitia companiei Honda, divizia pentru masini autonome a GM are acum o evaluare de 14,6 miliarde de dolari. GM a achizitionat de fapt Cruise in 2016 pentru 1 miliard de dolari, pentru a-si accelera munca la masinile autonome.

Compania se angajeaza impreuna cu Honda sa creeze masini autonome care nu vin cu pedale si volan, pentru a fi utilizate intr-un serviciu comercial de ride-hailing anul viitor.

“Nu-i asa ca ar trebui ca autoturismul viitorului sa aiba un TV urias, un mini-bar si scaune plate? Poate ca ar trebui. In ultimii doi ani, am avut prototipul unui nou autovehicul revolutionar care este pe deplin liber de constrangerile de a avea un sofer la volan”, a declarat Kyle Vogt, directorul filialei Cruise Automation a GM. Acesta nu a intrat in prea multe detalii cu privire la cum ar putea arata acea masina autonoma creata cu ajutorul investitiei companiei Honda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *