Ce masuri de siguranta a luat Uber pentru a testa din nou masini autonome

Ce masuri de siguranta a luat Uber pentru a testa din nou masini autonome

Uber a publicat un raport privind siguranta, in incercarea de a convinge autoritatile sa-i permita din nou sa-si testeze masinile autonome pe drumurile publice.

Compania si-a suspendat toate testele in luna martie dupa un accident fatal in Tempe, Arizona, in care a fost ucisa o femeie care trecea strada.

Conform Consiliului National pentru Siguranta Transportului din Statele Unite, softul Uber a detectat femeia cu 6 secunde inainte de impact, dar a activat franarea de urgenta abia cu 1,3 secunde inainte de impact.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce numar urias de CP are supermasina SSC Tuatara

Stim ca Uber a testat masini autonome, dar din pacate, in acest an, una dintre masinile autonome ale companiei a fost implicata intr-un accident fatal.

Acest lucru a determinat compania sa puna capat testelor masinilor autonome, iar pentru o vreme parea ca s-a terminat de tot cu testele. Cu toate acestea, dupa cum se pare, Uber este inca foarte interesata de tehnologia masinilor autonome, deoarece a solicitat permisiunea de a-si testa din nou autoturismele pe drumurile publice.

CITESTE SI:  VIDEO: Un cantaret de heavy-metal decedat va avea un turneu mondial in forma de holograma

Vor fi puse in aplicare diferite masuri de protectie, dintre care una presupune folosirea a doi soferi de test in fiecare autovehicul pentru a se sprijini reciproc pentru a nu mai avea loc accidente.

Va exista, de asemenea, o companie terta care va monitoriza soferii Uber in timp real si care va stabili, de asemenea, limita de ore in care pot lucra in fiecare zi, probabil sperand sa elimine oboseala (unul dintre motivele neatentiei).

CITESTE SI:  Ce fel de camioneta au pregatit Pizza Hut si Toyota

Uber sustine, de asemenea, ca a imbunatatit tehnologia masinilor autonome si spune ca aceasta este mai buna la reperarea din timp a obiectelor si oamenilor si ca poate actiona mai rapid in teste.

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a scris, de asemenea, o postare pe Medium prin care a incercat sa ne asigure ca compania a luat toate masurile de precautie necesare pentru a preveni sa se intample din nou o tragedie in testele masinilor autonome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *