Ce limita de viteza vrea Volvo sa impuna pentru masinile sale

Ce limita de viteza vrea Volvo sa impuna pentru masinile sale

Volvo va limita viteza masinilor sale incepand cu anul 2020. Aceasta limita va impiedica soferii sa accelereze pana la 250 de kilometri pe ora, viteza posibila pe multe autoturisme Volvo.

Masinile sunt de obicei concepute cu accent pus pe siguranta si vin cu tot felul de caracteristici de siguranta. O companie auto cunoscuta pentru caracteristicile sale de siguranta este Volvo.

Compania are o reputatie destul de buna pentru construirea de masini robuste dotate cu elemente de siguranta, iar acum se pare ca Volvo doreste sa mearga cu un pas mai departe.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret are noul PC Surface Studio 2 AIO al Microsoft

Compania a anuntat recent ca in viitor, mai precis din 2020, va impune o limita de 180 de kilometri pe ora pentru masinile sale.

Potrivit lui Hakan Samuelsson, presedinte si director executiv al companiei, “Volvo este un lider in siguranta: am fost intotdeauna si vom fi intotdeauna. Datorita cercetarilor noastre stim unde sunt zonele problematice cand vine vorba despre impiedicarea ranilor serioase si a accidentelor mortale in masinile noastre. Si desi limitarea vitezei nu e o solutie perfecta, merita sa o impunem daca putem opri accidentele mortale”.

CITESTE SI:  Ce zice Tesla despre incidentul cu masina Model S care a luat foc aparent fara motiv

In acest moment, masinile pot circula destul de repede, iar respectarea limitelor de viteza e la latitudinea conducatorului auto. Cu toate acestea, cu aceasta caracteristica noua, masinile Volvo vor impune o limita de viteza soferilor.

Chiar si asa, viteza de 180 de kilometri pe ora este inca destul de mare. Pe langa acea limita, Volvo va explora si modul in care tehnologia geofencing poate fi utilizata pentru a crea un control inteligent al vitezei, mai ales in zonele din jurul spitalelor si al scolilor, pentru a preveni accidentele care ar putea aparea din cauza circularii rapide. Autoturismele companiei suedeze vor fi mai sigure in viitor datorita noilor masuri de siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *