Ce distanta au parcurs masinile autonome Waymo in total pe drumurile publice

Ce distanta au parcurs masinile autonome Waymo in total pe drumurile publice

Waymo, divizia pentru masini autonome a Alphabet, a realizat ceva important. Autoturismele sale autonome au fost conduse pe o foarte mare distanta pe drumurile publice.

Alphabet, compania mama a Google, are propria sa divizie pentru masini autonome care se numeste Waymo. Aceasta a testat autoturisme pe drumurile publice de-a lungul unei perioade indelungate, iar divizia a ajuns acum la o piatra de hotar majora.

S-a confirmat ca masinile autonome ale Waymo au parcurs peste 12,8 milioane de kilometri pe drumurile publice. Asta inseamna in jur de 40.000 de kilometri pe zi, ceea ce e considerabil mai mult decat au fost in stare sa realizeze rivalii sai.

CITESTE SI:  Noul cip Autopilot al Tesla va fi cu 2000% mai bun, probabil

CEO-ul Waymo, John Krafcik, a confirmat acum ceva vreme ca masinile autonome ale companiei au condus peste 12,8 milioane de kilometri pe drumurile publice de cand divizia a pus aceste masini pe drumurile publice.

Unii dintre voi poate va amintiti ca Waymo anuntase in luna noiembrie a anului trecut ca autoturismele sale au condus peste 6 milioane de kilometri pe drumurile publice.

Waymo a reusit sa dubleze acest numar in mai putin de un an. In 8 luni, ca sa fim precisi. Flota de masini autonome Waymo include in prezent peste 600 de autoturisme Chrysler Pacifica care sunt capabile sa se auto-conduca pe drumurile publice.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret are masina electrica solara Sion care se incarca in timp ce o conduci

Cu toate acestea, din cauza reglementarilor in vigoare, un sofer de siguranta uman trebuie sa se afle la volan in orice moment, pentru a prelua controlul in cazul in care ceva nu este in regula.

John Krafcik a mai adaugat ca peste 8 miliarde de kilometri au fost “condusi” in simulare. Masinile autonome se confrunta in acele simulari cu situatii cu care s-ar putea sa nu se confrunte in viata reala. Datele preluate din acele simulari, din nou si din nou, sunt apoi introduse in softul de invatare automata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *