Cate masini va produce Tesla pe an in China

Cate masini va produce Tesla pe an in China

Tesla Inc. si autoritatile de la Shanghai au omis un indiciu crucial anuntand un acord neobisnuit pentru cel mai mare nume in masini electrice pentru a-si construi autovehiculele in China: cat de mult va costa.

CEO-ul Elon Musk al Tesla a incheiat marti un acord crucial pentru a incepe construirea celei de-a doua fabrici a sa de asamblare din lume. Constructia va incepe la scurt timp in China dupa ce sunt asigurate toate aprobarile necesare.

Tesla are o singura fabrica de asamblare in Statele Unite, acolo unde sunt construite toate masinile sale. Se astepta ca prima fabrica externa de productie a companiei va fi in China, iar Tesla a confirmat acum ca a semnat un acord preliminar cu autoritatile din Shanghai pentru a construi o fabrica pentru a-si produce masinile.

CITESTE SI:  Este acela un iPhone 8 smartphone-ul din buzunarul lui Tim Cook?

Un purtator de cuvant al companiei a confirmat intr-un e-mail ca se va incepe constructia la noua fabrica din China imediat ce sunt asigurate aprobarile necesare. Fabrica va fi capabila sa produca anual 500.000 de masini electrice pentru clientii din China in decurs de doi pana la trei ani.

Este relevant sa mentionam aici ca fabrica din California a Tesla nu atinge inca acest nivel de productie, partial din cauza problemelor de productie initiale cu Model 3.

CITESTE SI:  Ce distanta au parcurs masinile autonome Waymo in total pe drumurile publice

Abia recent compania a reusit sa-si atinga obiectivul de productie pentru Model 3, prima sa masina electrica produsa in cantitati mari. Tesla a fost in discutii pe tot parcursul anului cu autoritatile din China pentru a deschide prima fabrica din tara detinuta de un producator strain de masini.

De asemenea, acest lucru i-ar permite companiei Tesla sa acceseze piata din China, in ciuda disputelor comerciale dintre Washington si Beijing, deoarece nu va mai trebui sa-si importe masinile in tara pentru a le vinde acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *