Cam ce numar de operatori de masini fara sofer a concediat Uber

Cam ce numar de operatori de masini fara sofer a concediat Uber

Uber i-a concediat pe toti operatorii de masini fara sofer din Pittsburgh si San Francisco, informeaza Quartz – lucru confirmat si de TechCrunch. Acest lucru vine dupa ce Uber si-a incetat oficial activitatile in Arizona in luna mai, in urma unui accident fatal in care a fost implicat unul dintre autoturismele sale autonome.

Activatile companiei Uber ce tin de masini fara sofer au fost analizate inca de la accidentul fatal care a implicat unul dintre autoturismele sale autonome din Arizona in luna martie.

Compania si-a incheiat de atunci programul sau pentru masini fara sofer in Arizona. De asemenea, compania a suspendat testarea masinilor fara sofer pe toate celelalte piete, printre care se numara Toronto, Pittsburgh si San Francisco.

CITESTE SI:  La ce va fi util asistentul virtual al Toyota si LINE pentru masini

Se pare ca acum compania concediaza niste angajati care au fost atasati de proiect. Potrivit unei noi stiri, Uber si-a concediat aproape 100 dintre operatorii sai de masini fara sofer din San Francisco si Pittsburgh.

Pare ca Uber a abandonat programul sau de masini fara sofer, dar e departe de asta. Compania incearca sa reia testarea in Pittsburgh in urmatoarele saptamani. “Echipa noastra se angajeaza sa construiasca o tehnologie sigura pentru masini fara sofer si asteptam cu nerabdare sa ne intoarcem pe drumurile publice in lunile urmatoare”, a declarat un purtator de cuvant pentru TechCrunch.

CITESTE SI:  Uber pierde licitatia pentru divizia HERE Maps a Nokia in favoarea producatorilor germani de masini

Operatorii care au fost concediati de compania Uber pot aplica pentru unul dintre cele 55 de noi posturi de operatori avansati, despre care Uber se refera in calitate de Specialisti de Misiune, fie in San Francisco, fie in Pittsburgh. Specialistii vor fi instruiti pentru operatiuni de testare pe pista si pe sosele si vor avea sarcina de a oferi feedback dezvoltatorilor. Se pare ca compania nu renunta la autoturismele autonome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *